Subscribe to
Posts
Comments

Biography

rumah-depank.jpg

                –     Name : Robert Steven

     Address :   Jl. Batu Tulis VIII No. 27-A, Jakarta 10120, Indonesia

                                          Tel. +62-21-3863076, 34833358       Fax. +62-21-3459486,

                                          6599033     Mobile :   + 62-816 808399

                                          Email :   markamtr@cbn.net.id ;   robertbonsai@hotmail.com  

     Business : Stamps & marking devices, 3-D Software & Training and  Bonsai Appliances.  

     Started doing and collecting Bonsai in 1979. Have permanent exhibit centre with over 500 Bonsai collection in wide variety of species.

     Have won more than 200 competition awards nationally as well as international e.g.:  

                              Entry Award of 2000 JAL World Bonsai Contest

                              Entry Award of 2000 Ben Oki International Design Award

                              Runner-up winner of 2001 Ben Oki International Design Award

                               Grand Winner of 2001 Certre Award International

                              Runner-up winner of 2002 Ben Oki International Design Award

                              Runner-up winner of 2002 Certre Award International

                              Entry Award of JAL World Bonsai Contest 2002

                              Runner-up of World Bonsai Contest 2003

                              Bronze Award of 2006 BCI Convention in China

                              Grand Winner of 2007 Certre Award International

                              The Most Original Design Award 2007 of KoB

     Ex-Secretary General of Asia-Pacific Bonsai Friendship Federation (ABFF).

–     Education Department Head of ABFF.

     Ambassador to Bonsai Clubs International (BCI).

     BCI Board of Director’s member (2002-2010) & Public Relation Committee Head.

     International Bonsai judge doing domestic and international Bonsai contests.

     Coordinator of “ABFF AwardIsmail Saleh Trophy“, an international Bonsai Photo Contest.

     Keen promoter of Chinese Penjing and “free” Bonsai styles.

–     Welknown for his unique bonsai design concept with aesthetic and horticultural approach.

     Active in writing Bonsai and Penjing articles for newspapers & magazines and columnist for the Readers Forum in BCI’s Bonsai & Stone Appreciation  magazine and Consultancy column in two other magazines in Indonesia.

–     Expert Editor of Green Hobby magazine and several internet bonsai forums.

     One of the initiators and key-speakers of Indonesian Bonsai Art Discussion Forum (information can be viewed on related page on this blog).

–     One of the initiators of Indonesian Bonsai Expo (information can be viewed on related page on this blog)

     Have been conducting many Bonsai and Penjing teaching, lectures, demos, workshops, judging and critiques  around the world  including on national TV program.

–     Moderator of the “Critique” forum of Bonsai Bark (Stone Lantern’s bonsai blog) www.bonsaibark.com

     First book “Vision of My Soul” was published in  July 2005 in luxury limited edition had been one of the best seller Bonsai books and has been reprinted. Available at : www.stonelantern.com  (information can be viewed on related page on this blog).

–     Second book “Mission of Transformation” was published in 2009 and has been considered as one of the best bonsai teaching sources for many bonsai teachers.

–    Coming books : “The Five Schools of Chinese Penjing” and “FAQ of Bonsai – The Path to Beyond” .

 

More about me at :  http://whoisbonsai.com/featured/robert-steven-indonesia/ 

               or meet me on my Facebook : http://www.facebook.com/robertbonsai

27 Responses to “Biography”

  1. on 03 Jul 2007 at 6:14 pmJesus M. Jimenez

    Robert this is a good website. I just want to know when are you comming back to Puerto Rico I have a Neea Buxifolia for you.

    How are your bucida spinosa trees send me a photo.

  2. on 07 Jul 2007 at 7:48 amDanang

    Pak Robert,salam sejahtera. saya seorang pemula di dunia bonsai dan saya sangat tertarik dengan penjing, di mana saya dapat mendapatkan buku vision of my soul di kota solo?apakah di buku tsb ada materi tentang penjing? terima kasih

  3. on 18 Dec 2007 at 11:44 amRobert Steven

    Hi Jesus,
    Thanks. I will be back to PR as speaker in the 2009 World Bonsai Convention; hope to meet you there again.

    My bucida are doing well, please give me your email and I will send you the pictures.

    —————

    Mas Danang,

    Buku saya bisa dibeli di Jakarta via pos. Harap telepon ke 021-34833358-9 untuk cara pesannya.

    Di dalamnya juga ada tulisan mengenai penjhing.

    Salam

  4. on 25 Jan 2008 at 5:26 amWa

    Salam sejahtera Pak Robert..

    Saya dari Malaysia, saya sangat meminati dengan dunia bonsai ini, namun saya hanya punya minat tetapi tidak punya apa-apa ilmu mengenai hobi bonsai ini. Saya harap saya dapat belajar serba sedikit mengenai ilmu membuat dan menjaga bonsai ini dari orang yang arif seperti Pak Robert ini. harap Pak Robert sudi membantu saya.

  5. on 26 Jan 2008 at 7:33 amRobert Steven

    Hi Wa,

    Thanks.
    Kalau ada pertanyaan, silahkan kirim ke email saya…dan kalau mau kirim foto bonsai untuk dikomentari juga boleh, tetapi mutu fotonya harus yang bagus dengan background polos.

    markamtr@cbn.net.id

    Salam,

  6. on 06 Feb 2008 at 1:26 amABDUL MALIK

    hi Mr Robert,

    saya amat meminati hasil kerja mr robert dan teringin untuk belajar cara2 penjing dan bonsai mengikut teknik yang tepat.

  7. on 06 Feb 2008 at 10:02 pmRobert Steven

    Thanks Malik.
    Kita ada majalah bonsai di Indonesia, namanya majalah Green Hobby….kalau ingin berlangganan, coba hubungi Sdr. Sulistio Sidhi di HP : + 62-811335285

    Salam

  8. on 12 Apr 2008 at 2:01 ammekka agustian

    saya mw nanya….apa saja sih campuran media bonsai….?saya ingin bngt membuat bonsai,tp ga tw ilmunya he2,untuk yg sudah tw kasih tw yah….!!nie no saya 021 98775725,terima kasih.
    sekian dari saya,wassalam.

  9. on 13 Apr 2008 at 6:56 amRobert Steven

    Topik ini akan dibahas di majalah Green edisi yad.
    Untuk berlangganan, harap tel. David di 081703404030

  10. on 30 Apr 2008 at 12:22 amhandoko

    Pak Robert, salam kenal. Saya Handoko dari Cimahi. Masih baru banget soal bonsai. Makasih banyak sudah buat website ini… banyak ilmu yang bisa saya dapat dari sini. Oya kalau berkenan mohon masukan Pak Robert buat pohon yg saya miliki ini (bisa lihat di http://www.flickr.com/photos/23607196@N06/2453234615/ ). Saya ga tahu namanya apa… thn 98 dikasih sama teman tingginya kira2 masih 30centi-an, sekarang sdh kira2 80cm. Sebelumnya saya ucapkan terima kasih banyak.

  11. on 30 Apr 2008 at 1:16 amRobert Steven

    Trims.
    Itu adalah pohon beringin. kelihatannya masih sangat “bahan” dan belum siap untuk ditraining jadi bonsai.

    Bagi pemula, sulit untuk memulai dari tahap program karena memerlukan pengetahuan tehnis yang mamadai; lebih baik mulai dari bonsai yang setengah jadi sambil belajar kriteria dan tehnisnya.

  12. on 30 Apr 2008 at 3:15 amhandoko

    Makasih atas responnya pak. Ada beberapa pertanyaan lagi saya japri ke email bapak. Thanks.

  13. on 25 Jul 2008 at 11:19 pmfrans

    dear Pak Robert

    salam sejahtera, Pak saya pemula di dunia bonsai …gimana caranya saya bisa memesan gunting serong yang ukuran sedang,,

    maksih Pak

  14. on 08 Oct 2008 at 7:41 pmRiswan Saleh

    Salam kenal Pak Robert.
    Pertama kali saya melihat Bonsai +/- 10 thn yg lalu tampa tertarik, namun Setelah melihat Koleksi Anda di Pluit, sangat luarbiasa dan tidak mudah memahami nilainya. Mohon saran anda untuk pemula seperti saya memulai belajar dari mana (literatur/bacaan).
    trimakasih.

  15. on 04 Dec 2010 at 8:31 pmRamses

    Salam Hormat…

    saya ramses domisili sekarang di jakarta, saya mo nanya pa’, dimana saya bisa membeli bahan bonsai: lohansung varigata & ulmus varigata, saya juga mencari gurinda lurus (electric die grinder)?, sebelum dan sesudahnya, saya ucapkan terima kasih yang sebanyak banyaknya, sukses utk pak Robert!

  16. on 17 Feb 2011 at 9:55 pmBrad

    Hi there, I just needed to state how interesting I find this blog!

  17. on 18 Feb 2011 at 12:19 pmAnn

    You certainly deserve a round of applause for your post and more specifically, your blog in general. Very high quality material!

  18. on 03 May 2011 at 4:05 pmEko

    pak robert, bolehkah saya masukan blog pak robert ke b;log saya pak. kami komunitas bonsai yang baru terbentuk di salah satu propinsi riau

  19. on 02 Jun 2012 at 10:35 amasnawi

    trims infox pak robert… aku juga kepengin mau menawarkan bonsai cemaraku,,,boleh kan

  20. on 18 Jul 2012 at 4:17 amtenggo

    to: P. Robert
    Slm knl dri pemula bonsai asl Bwi. Trims

  21. on 02 Feb 2013 at 1:46 pmWidy

    Salam pak Robert…

    Saya baru pertama di bonsai dan penjing. Misalnya saya memiliki kesulitan bisakah bapak bantu saya. Misal, saya mempunyai mempunyai bakalan bonsai. Tetapi saya tidak tahu harus di gimanain biar keliatan unik dan cantik, mau kah bapak membantu saya?????

  22. on 04 Apr 2013 at 1:15 pmRobert Steven

    Silahkan bergabung di FHI http://www.forumhobbyindonesia.com
    Di sana banyak yg bisa saling sharing dan bertanya….

  23. on 04 Apr 2013 at 12:05 pmcarlos dela pena

    just really excited to see you at BONSAI SHOW HERE AT MARQUEE MALL ANGELES CITY

  24. on 04 Apr 2013 at 1:13 pmRobert Steven

    Thanks Carlos…This is really my pleasure !

  25. on 20 Jul 2013 at 9:06 amalbert gerald

    pa robert saya mau tanya kalo azalea di jakarta akan subur atau tidak pa kan azalea senang daerah dingin

  26. on 19 Dec 2015 at 11:59 amJim Koeniger

    Robert, I find your work and your outlook on life refreshing and fascinating. I look forward to working with you at Wigert’s Bonsai in Florida next summer. I especially like your enthusiastic dancing! Bonsai is fun, fun, fun, ’til BigDaddy takes our scissors away!

    https://youtu.be/89tPuyL1ruY

    See you in August!

    Jim Koeniger aka BigElvis

  27. on 19 Dec 2015 at 12:21 pmRobert Steven

    Hi Jim. Black Scissors will change and build a new worldwide bonsai culture with new spirit ! Erik is in the Black Scissors young “advisors” team, we call it Black Scissors Pro’s.

    Be a Black Scissors fellow and see you next year…

Leave a Reply